Att skapa en röd tråd i sitt hem

När det kommer till inredning skulle jag säga att det allra viktigaste är att skapa en röd tråd som är genomgående i hela hemmet. Att t.ex. ha stormönstrat och färgstarkt i ett rum och enfärgat och neutralt i ett annat kan ge ett rörigt och osammanhängande intryck. Det är då bättre att hitta sin stil och skapa ett genomgående tema genom hela bostaden.


Så hur skapar man då en röd tråd?

Jag skulle säga att det enklaste är att hitta sin inredningsstil. Fundera kring vilken stil du gillar mest. Är det den skandinaviska, lantliga, moderna eller kanske retrostilen du vill uppnå? Bli inspirerad av stilen och hitta sedan element från den som är genomgående i alla rum. Om du gillar flera stilar kan du mixa dem, men helst ska man inte blanda mer än 2 stilar för att få den där enhetligheten.

Ett annat sätt att skapa en röd tråd är att upprepa olika inslag i inredningen, som t.ex. en återkommande färgskala. Om du vill ha ett färgglatt hem behöver du inte ha samma färg i alla rum, däremot kan du välja en viss färgskala (som t.ex. pastellfärger eller olika nyanser av en färg) för att skapa det där enhetliga intrycket. Du kan också välja ut en accentfärg som är återkommande på minst tre ställen i ett rum. Om du gillar grönt kan du då välja att ha gröna kuddfodral, en grön vas och en grön poster.Förutom färg kan du också välja att upprepa ett visst material, ett träslag eller inredningsdetaljer för att få fram den röda tråden i hemmet.

Om du nu redan har olika stilar i alla rum förstår jag att det är mycket att tänka på för att få till ett enhetligt hem. Det du då kan börja med är att se till att skapa en röd tråd i siktlinjerna, dvs. de rum som du ser från andra rum. Om du t.ex. har en öppen planlösning och från hallen ser både vardagsrum och kök är det extra viktigt att den röda tråden är tydlig i dessa rum.

 

Andra populära inlägg

Vad innebär homestyling?

Det är många som funderar på vad homestyling innebär och vad det egentligen gör för försäljningen av en bostad. Är det värt den extra kostnaden

Läs mer

Therése Karlsson

Certifierad Inredare & Homestylist

Jag lyfter fram det bästa i din bostad och hjälper dig att skapa hemtrevliga intryck.

Besökarnas favoriter
Våra guider

Så kan du tjäna mer pengar på din bostadsaffär!

Behöver du hjälp?

Bostadsfilm

Home styling

Stylingtips

STARTA

0$

Tack, nu har du fått ett mail från oss! Om du inte hittar det, kolla skräpposten.

Beräkna ditt pris

[item-282_quantity] 
Du behöver kontakta oss för att få ett korrekt pris, detta blir en uppskattning.


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Hur mycket extra kan du tjäna?

[item-268_quantity] KR

Ställ in bostadens uppskattade utgångsprisDu uppskattas tjäna [item-268_price] KR extra 🎉Du uppskattas tjäna 

[item-268_price] KR extra 🎉


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Nu snackar vi!

Du uppskattas kunna tjäna:

Du uppskattas tjäna: [item-268_price] KR extra 🎉

Du betalar endast: [total] KR

Bostäder som sålts med våra bostadsfilmer har en snittökning på 16% från utgångspriset, jämfört med med genomsnittet som ligger på 12%. Detta betyder att en budgivning i snitt genererar 25% mer pengar för bostäder som använder sig av bostadsfilm. Observera att denna beräkning görs utifrån historisk försäljning och att det inte finns några garantier för ett ökat slutpris.

Bostadsfilm.se får ta del av informationen från formuläret

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt :
Total :

SKICKA