Organisera mera! – Mina 5 bästa förvaringstips

Nyckeln till ett rent och välorganiserat hem är förvaring. Smart förvaring hjälper dig att hålla ordning på dina saker och gör att du slipper uppleva den där röran som lätt blir av att det ligger småsaker här och där. Man vill gömma undan allt samtidigt som man vill ha det lättillgängligt för användning.

Här kommer mina 5 bästa förvaringstips för att skapa ordning och rena intryck i vardagen.

1. Förvaringsmöbler är inte att underskatta

Det första jag gör när jag planerar ett hem är att se till att det finns tillräckligt med förvaringsmöjligheter. Det är kanske självklart att en bostad innehåller garderober, byråer, skåp och hyllor men många har alldeles för få förvaringsalternativ för att det ska vara möjligt att stuva undan allt som behövs. Se till att du har tillräckligt med förvaringsmöbler så att det finns plats som räcker och blir över till dina saker.

2. Skapa egna förvaringslösningar

Om du inte har plats med fler möbler och fortfarande har behovet av mer förvaring gäller det att tänka kreativt. Du kan t.ex. få plats med stora förvaringslådor under sängen eller soffan. Du kan köpa möbler med inbyggd förvaring, som en soffa som man kan lyfta upp schäslongen på, eller en sittpuff med avtagbart lock. Om du bor litet och inte har så mycket golvyta kan det vara smart att förvara på höga hyllor uppe på väggarna.

3. Göm undan saker i snygga lådor/korgar

Det här kanske är mitt bästa tips vad gäller förvaring, så funktionellt och så enkelt. Istället för att lägga ifrån dig dina nycklar öppet på en hylla eller ett bord i hallen kan du köpa en liten snygg låda eller korg att lägga dem i. Du får genast ett rent intryck av att ha dina saker dolt förvarade och samlade.

Dessa lådor och korgar kan man inte få för många av. De funkar i alla rum och kan förvara allt möjligt, exempelvis filtar och kuddar, elektronik, sladdar, kontorsmaterial och badrumsartiklar.

 

4. Förvaringslådor i skåp

Även om allt är dolt och undanstuvat i skåp och lådor kan det vara svårt att hitta sina saker när man råkat lägga in någon grej för mycket. Därför är förvaringslådor guld värda om man vill organisera och ha koll på det som finns inne i förvaringsmöblerna. Du kan sortera pasta och ris i en förvaringslåda i skafferiet, och bakprodukter i en annan. Det här kan du göra i alla olika rum där det finns förvaring – skafferiet, kylskåpet, badrumsskåpet, byrån eller garderoben. Bara att sortera underkläder i olika mindre lådor eller fack underlättar, till skillnad från om man hade haft allt i en stor låda.

5. Dold vs öppen förvaring

Rent visuellt bör man tänka efter hur man förvarar och organiserar efter de möjligheter man har. Om man t.ex. har öppen förvaring i köket kan det vara klokt att ställa sina snyggaste grejer där. Ställ fram några väl valda kryddburkar, ditt finaste porslin eller en inspirerande kokbok. Låt däremot dina bakbunkar, fryspåsar och pastapaket ligga dolda i ett skåp (om du inte väljer att förvara dem i en snygg glasburk eller liknande). I vardagsrummet är ofta fjärrkontroller ett återkommande problem. De ligger framme på bordet och stör det organiserade intrycket. Dold förvaring i form av en hylla under bordet är en jättebra lösning på det problemet. Annars kan man ta till knepet med lådor och korgar även här.

 

 

 

 

 

 

 

Andra populära inlägg

Vad innebär homestyling?

Det är många som funderar på vad homestyling innebär och vad det egentligen gör för försäljningen av en bostad. Är det värt den extra kostnaden

Läs mer

Therése Karlsson

Certifierad Inredare & Homestylist

Jag lyfter fram det bästa i din bostad och hjälper dig att skapa hemtrevliga intryck.

Besökarnas favoriter
Våra guider

Så kan du tjäna mer pengar på din bostadsaffär!

Behöver du hjälp?

Bostadsfilm

Home styling

Stylingtips

STARTA

0$

Tack, nu har du fått ett mail från oss! Om du inte hittar det, kolla skräpposten.

Beräkna ditt pris

[item-282_quantity] 
Du behöver kontakta oss för att få ett korrekt pris, detta blir en uppskattning.


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Hur mycket extra kan du tjäna?

[item-268_quantity] KR

Ställ in bostadens uppskattade utgångsprisDu uppskattas tjäna [item-268_price] KR extra 🎉Du uppskattas tjäna 

[item-268_price] KR extra 🎉


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Nu snackar vi!

Du uppskattas kunna tjäna:

Du uppskattas tjäna: [item-268_price] KR extra 🎉

Du betalar endast: [total] KR

Bostäder som sålts med våra bostadsfilmer har en snittökning på 16% från utgångspriset, jämfört med med genomsnittet som ligger på 12%. Detta betyder att en budgivning i snitt genererar 25% mer pengar för bostäder som använder sig av bostadsfilm. Observera att denna beräkning görs utifrån historisk försäljning och att det inte finns några garantier för ett ökat slutpris.

Bostadsfilm.se får ta del av informationen från formuläret

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt :
Total :

SKICKA