Få ditt rum att se större ut med 5 enkla inredningsknep

I förra inlägget pratade vi om hur man kan påverka rumsuppfattningen med hjälp av färger, mönster och linjer (läs inlägget här: https://bostadsfilm.se/stora-och-sma-rum-hur-du-paverkar-rumsuppfattningen/). Då handlade det mer om att skapa eller renovera grunden av bostaden. I det här inlägget kommer jag istället att tipsa om hur du kan påverka rumsuppfattningen med möbler och inredning, framförallt riktat till dig med små ytor i ditt hem.

Här kommer 5 enkla knep att ta till för att få ditt rum att se större ut!

  1. Välj mindre och nättare möbler. Stora möbler tar stor plats i ett rum och kan även se tunga ut på liten yta. Anpassa möblerna efter rummets storlek, ju nättare möbler desto luftigare intryck.
  2. Få upp möblerna från golvet. Välj gärna möbler på ben för att skapa illusionen av mer utrymme i ditt lilla rum. Ett skåp, en tv-bänk eller en soffa på ben ger ett luftigare intryck än om de hade stått direkt på golvet. Du kan också välja att vägghänga skåpet eller tv-bänken för samma effekt!
  3. Belysning! Belysning i form av flera ljuskällor är viktigt i alla rum, men särskilt i rum med små ytor. Rummet uppfattas direkt som större när det är ljusare och när ljuskällorna kommer från flera olika håll. Man brukar säga att ett riktmärke inom belysning är 5-7 ljuskällor i varje rum, fler än många tror!
  4. Använd dig av speglar. Speglar förstorar intrycket av rummet. Det är vanligt att man använder sig av speglar i t.ex. hallen som ofta är ett mindre utrymme. Men utnyttja gärna speglar på fler ställen i ditt hem för att få en rymligare uppfattning även i andra rum.
  5. Gardiner från tak till golv. Det blir mer och mer vanligt att fästa gardinskenor i taket eller högt upp på väggarna istället för precis ovanför fönstret. Det ger ett lyft till hela rummet och gör att takhöjden uppfattas högre än det egentligen är!

 

Andra populära inlägg

Vad innebär homestyling?

Det är många som funderar på vad homestyling innebär och vad det egentligen gör för försäljningen av en bostad. Är det värt den extra kostnaden

Läs mer

Therése Karlsson

Certifierad Inredare & Homestylist

Jag lyfter fram det bästa i din bostad och hjälper dig att skapa hemtrevliga intryck.

Besökarnas favoriter
Våra guider

Så kan du tjäna mer pengar på din bostadsaffär!

Behöver du hjälp?

Bostadsfilm

Home styling

Stylingtips

STARTA

0$

Tack, nu har du fått ett mail från oss! Om du inte hittar det, kolla skräpposten.

Beräkna ditt pris

[item-282_quantity] 




Du behöver kontakta oss för att få ett korrekt pris, detta blir en uppskattning.


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Hur mycket extra kan du tjäna?

[item-268_quantity] KR

Ställ in bostadens uppskattade utgångspris



Du uppskattas tjäna [item-268_price] KR extra 🎉



Du uppskattas tjäna 

[item-268_price] KR extra 🎉


Välj ett alternativ för att gå vidare

NÄSTA

Nu snackar vi!

Du uppskattas kunna tjäna:

Du uppskattas tjäna: [item-268_price] KR extra 🎉

Du betalar endast: [total] KR

Bostäder som sålts med våra bostadsfilmer har en snittökning på 16% från utgångspriset, jämfört med med genomsnittet som ligger på 12%. Detta betyder att en budgivning i snitt genererar 25% mer pengar för bostäder som använder sig av bostadsfilm. Observera att denna beräkning görs utifrån historisk försäljning och att det inte finns några garantier för ett ökat slutpris.

Bostadsfilm.se får ta del av informationen från formuläret

Sammanfattning

Beskrivning Information Antal Pris
Rabatt :
Total :

SKICKA